onsdag 25. januar 2012

Nordlys over Trøndelag

Det har vært noe herlige dager, flott vær og flere dager med nordlys. Selvsagt ikke like spektakulært som oppe i nord, lurte nesten på om jeg skulle gidde å legge ut noen bilder når jeg så siste fangst til svoger Michael Ulriksen fra Narvik... Men dette er ikke noen konkuranse, så jeg legger ut noen bilder fra dagene som har gått. Ikke så ofte vi har nordlys her i Trøndelag, og når det samtidig skal klaffe med klarvær blir det lite nordlysjakt på oss trøndere. Ikke rart man sitter ute på timesvis når det først skjer noe! Og når man kommer hjem og ser at det er 15 minus ute skjønner man ingenting. Var det virkelig så kaldt? Jeg tror sannelig nordlyset varmer!


Nordlys over innsjøen Ånøya. Litt skyer i veien denne kvelden, det kan ødelegge noen muligheter, men det kan også være det som gir bildet det lille ekstra. 


Her har jeg labba opp i djupsnøen bak vårt nye hus på Korsvegen på Hølonda og inn i skogen for å finne et greit utkikkspunkt nordover, der nordlyset danser over himmelen. 15 minus, men søkksvett etter litt snubling i en halvmeter med snø. Jeg er faktisk støl i lårene enda! Men det er en pris jeg gjerne betaler!


Etterhvert dabber det av, men ei lita stripe nordlys danser med ei ensom gammel gran før mørket senker seg.


Her ute på landet er stjernehimmelen ganske spektakulær når månen ikke lyser opp nattehimmelen, og lyset fra Trondheim ikke ødelegger. Jeg kan drømme meg fullstendig bort under en slik himmel...