mandag 15. november 2010

San Francisco

Høsten er mørk og jeg har hatt lite tid til å stikke ut og ta bilder. Har heller brukt kveldene til å se igjennom bilder fra en USA-tur jeg hadde i 2008, det er jo på høy tid at jeg gjør noe med disse bildene! Det var egentlig denne turen som fikk meg til å ta opp en gammel fotointeresse, når jeg først skulle på drømmeturen til USA måtte jeg jo ta bilder. Jeg hadde ikke råd til speilrefleks og masse objektiver, så jeg fikk tak i et Fujifilm s100fs. Det vises nok på bildene at kvaliteten ikke er så veldig høy, samtidig vil jeg si det ble gjort utallige feil av fotografen også. Men jeg har som mål at bildene mine i år skal være bedre enn bildene fra i fjor, og jeg kan trygt si at bildene fra i år i alle fall er bedre enn bildene fra 2008. Tenkte jeg skulle blogge litt om denne turen, litt for å holde bloggen igang, litt fordi det tvinger meg til å gjøre noe med bildene, litt for å mimre og mest for å skrive ned noe av det som skjedde, så jeg ikke glemmer det.

Men nok om det, i starten av juni 2008 dro jeg og Roald over og møtte broren min, Tom Runar, i San Francisco. Han hadde studert noe samfunnsgreier oppe i Bozeman i Montana i et halvt år, og nå var planen at vi skulle bruke 4 uker på en road-trip i USA. San Francisco er virkelig en vakker by, jeg er ikke så bereist der borte, men jeg våger å påstå at det er den flotteste byen i USA. Flotte bygninger i forskjellige farger, mye trær, blomster og busker, og en skal vi si fargerik befolkning.


Byen er absolutt ikke flat, San Francisco er bygd på en hel masse hauger. De kan være glade de ikke har norsk vinter her! Noen av bakkene er helt vanvittig bratte, skal man kjøre manuelt gira bil her er det greit å beherske bakkestart...


Lombard street, kjent som "the crookedest street in the world", en kreativ byplanlegger fikk tydeligvis frie hender og lagde den minst praktiske løsninga han kom på. Men turistene liker det, og det er jo flott med alle blomstene og trærne. Vi tok en guida busstur i byen, og guiden påsto det en gang var en limousin som prøvde å kjøre ned svingene. Den ble stående fast i en av svingene og kom seg verken opp eller ned. Det endte med at de måtte skjære den i to og frakte den vekk! Det vites ikke om historien er sann eller ikke, men hvem vet?


Øverst ved Lombard street har man god utsikt til Alcatraz, øya ute i San Francisco Bay. Her skulle jeg helst hatt med en cable car i bildet, men jeg får nøye meg med en FedEx-truck. Alcatraz ble selvsagt besøkt, det er virkelig en underlig plass. Der satt amerikas værste kriminelle på små celler i mange år, det var ikke noe koselig sted. Deler av øya er forresten stengt for turistene, det er nemlig store mengder sjøfugl som hekker der. Tror aldri jeg har sett en så stor samling skarv som jeg så der ute.


Landemerkene Coit tower til høyre i bildet, og TransAmerica Pyramid i midten.


Solnedgang ved Golden Gate Bridge. En fantastisk utsikt, og kanskje San Franciscos mest fotograferte landemerke. Objektivet på kameraet mitt klarer ikke å tegne rett, men byen er jo kjent for å være skjeiv, så jeg lar det stå til.


Det ble mange bilder av brua, men jeg ble ikke fornøyd med noen av dem. Får håpe jeg en gang får anledning til å gjøre noe med det. Kommer til å fortsette med blogginnlegg fra denne turen utover høsten, det blir bilder fra Big Sur, Sedona Valley, Grand Canyon, Las Vegas, Bryce Canyon, Monument Valley, Arches og Yellowstone. Så følg med, hvis det høres interessant ut!