lørdag 15. mai 2010

En overraskelse på småfugl-foringa

Jeg og Jan-Roger (han har fått seg blogg han også, men av mangel på fotoredigeringsprogram er han treg på blogginga...) har investert i kamotelt, og måtte selvsagt ut og prøve det. Småfugler er jo morsomme skapninger, og trofaste gjester ved etablerte foringsplasser, så vi rigga oss til ved foringa til en kar vi kjenner. De vanlige meisene var mye innom, og vi koste oss i teltet. Jan-Roger gomla pistasjenøtter og fotograferte om hverandre, og etterhvert begynte det å sive ut noe bakveien. Det ble ikke fullt så trivelig å ha luktesans, men jeg trøsta meg med at skitlukt er noe man må regne med om våren.

Plutselig klaska det inn en svær fugl på treet foran oss. Den var i alle fall svær i forhold til meisene. Flaggspett! Og den leita etter mat i treet 4 meter foran oss. Jeg vet ikke hvor skjelden flaggspetten er, men at den ramler innom ei småfuglforing vil jeg tro er ganske uvanlig, selv om vi kanskje befinner oss i skog den trives i.


Flaggspetten hopper rundt på stammen og lytter etter småkryp innafor barken. Den har nok vært her før, vi ser stammen er hakka opp flere steder. Den jobber seg raskt oppover stammen, finner ingenting og flyr avgårde.


I teltet sitter to karer og gliser, denne gangen kommer vi hjem med noe vi ikke har sett tidligere. Jan-Roger glemte faktisk å spise nøttene sine for en liten stund også, takk skal du ha flaggspett!