lørdag 23. august 2014

Moskus

Lenge siden sist jeg har vært på Dovre, men i sommer ble det en tur sammen med fotokompis Øyvind Pedersen. Været var nydelig, og første moskus ble observert fra E6 på tur opp til Hjerkinn. Kveldslyset var på plass, det var bare å labbe ut og begynne moroa.


Etterhvert gikk sola ned, og to fornøyde fotografer kunne slå opp lavvoen og krype i posen. Sola er tidlig oppe i starten av juli, så vi måtte tidlig opp for å få med oss soloppgang og morgenlys. Det hadde faktisk vært frost i løpet av natta, så det var hvitt ute. Og moskusen fra kvelden før lusket rundt ikke langt fra lavvoen. Da var det bare å fortsette der vi slapp... 

 Dette ble en varm dag på fjellet, og vi gikk oss på flere enslige moskusokser. Ofte kjente vi lukta av dem før vi så dem, de lå som regel rett ut i lyngen ett sted og bare pustet og peset. Virker som de plages i skikkelig sommerhete... Lengre inn i fjellet fant vi en liten familiegruppe, de hadde funnet seg en snøflekk å ligge på. Noen driter også i egen seng, her skuer han stolt på egen leveranse.