søndag 20. november 2011

Nordlys over Trondheim

For noen uker siden hadde vi et fantastisk nordlys over Trondheim. Husker jeg satt i sofaen og var på tur i seng når jeg slumper innom nordlysvarslet på storm.no. Der står det at utenfor herjer tidenes nordlys. Dette har jeg opplevd før, tenker jeg, og husker tilbake på de få gangene det klaffa med klarvær og bra nordlysvarsel på andre sida av sommeren. Sto ute i timesvis og venta, men himmelen er kjemisk renset for alt annet en stjernelys hele natta. Men en gang må det jo klaffe, så jeg lunter ut på verandaen og møtes med noe jeg ikke har sett på lenge...


Det eksploderer like over hodet på meg, i alle mulige farger! Kamera og stativ rigges i rekordfart, jeg har ikke sett slikt siden jeg som ung og lovende sklei rundt på glatta midt på natta som avisbud. Nå er jeg knapt nok lovende, men den gang var det mye nordlys husker jeg.
Verandaen min innbyr ikke på så mange lekre forgunner, så det ble med bare himmelbilder. Neste gang jeg opplever slikt håper jeg selvsagt at jeg har plassert meg ute i det fri, kanskje jeg finner et avisbud som kan posere?Etter en drøy time dabba det heldigvis av, klokka var over 2 på natta og jeg skulle på jobb neste dag. Sto ute i bare t-skjorta gjorde jeg også, kanskje jeg skal planlegge litt bedre neste gang?