søndag 11. april 2010

Havørn i Flatanger

Jeg, Bjørn Oddvar og Jan-Roger var ute i Flatanger her for noen dager siden og fikk oss en tur ut i båten til Ole Martin. Og da blir det selvsagt bilder av ørn! Dette ble min første tur ut på ørnesafari, så jeg skal innrømme at jeg fikk "ørneskjelven" i føttene når den første ørna stupte :) Så det ble verken fokus eller blinkskudd, men jeg fikk da hele ørna inn i bilderamma. Jeg skal ikke legge ut bomskuddene mine her, selv om det nok finnes folk som liker det når fokusen er ute av kontroll...

Ole Martin blogga om Arnold for litt siden, ørna i Flatanger med ødelagt nebb. Morsomt å få med seg at Ole Martin kjenner igjen ørnene og har navn på dem, han bryr seg virkelig om disse fuglene. Det er ikke bare guiding av naturfotografer Ole Martin driver med, den innsatsen han legger ned i miljø/naturvern står det virkelig respekt av. Nok om det... Arnold bomma flere ganger på fisken sin, så jeg fikk masse bilder av han.


Her er han avbildet i det han sirkler rundt for å starte stupet. Tenkte egentlig ikke å ta slike bilder av ørna, men han så så pjuskete og snedig ut i den posituren der at jeg måtte forevige det. Vinden tar også tak i fjærdrakten og gir han et rufsete utseende.Her fikk han endelig med seg fisken. Han har antagelig ikke så store problemer med det ødelagte nebbet, vi får håpe han enda lever i mange år.


Arnold har ei flott dame, hun virka mer sikker og besluttsom enn gamlefar. Der var det ikke noe nøling, fisk i vannet, og hun stupte før Arnold og fotografene fikk snudd seg. Dette bildet fikk jeg i neste runde, hun satt oppe på knausen og så på Arnold mens hun spiste, og så snart hun var ferdig og Ole Martin så det, lå det ny fisk i vannet og ørna var på vingene. Ikke vanskelig å be denne dama...


Morsom tur, selv om lyset ikke var på topp. Det blir nok flere turer etter havørn, det er en morsom fugl å fotografere, selv om jeg ikke når opp til det andre har gjort med denne arten.