søndag 14. april 2013

Siste rest av vinter

Da håper jeg virkelig våren er på tur. De siste dagene har vært varmere, og det er ikke lengre kuldegrader om natta. Kjenner jeg er klar for vår! For noen dager siden var det -12 når jeg kjørte på jobb, og tåka fra kvelden før hadde frosset fast på trærne ute på ei øy på Ånøya. Ganske vakkert, men man må nesten være fotograf for å sette pris på slikt langt ut i april.


torsdag 11. april 2013

Svartspett

Jeg har fått en ny nabo, håper jeg. I furuskogen like bak huset har jeg sett og hørt en svartspett flere ganger i vår. Morsomt å ligge i senga om morgenen og våkne til spettens haukelignende skrik! Da er det bare å komme seg ut, men da har den selvsagt stukket av. Men den kommer alltid plutselig tilbake, man vet bare ikke når :) Også er den litt beskjeden, men det går kanskje over. Håper jeg får sett mer av denne karen utover våren og sommeren, svartspetten er selvsagt velkommen til å flytte inn i en av furuene her!


'

To versjoner av samme bilde, klarer ikke å bestemme meg for hva jeg liker best... Bortsett fra når den stakk av, var dette det meste jeg fikk sett av den. Virker ikke å være så sky, bare veldig beskjeden. 


Ofte stakk den bare toppen av hodet forbi stammen, jeg så bare issen og et øye. Skal vi bli gode naboer må vi nok slutte å skule slik på hverandre!