torsdag 25. august 2011

Rundtindvann

En av sommerens turer gikk til Rundtindvann på Skjomfjellet, ikke langt fra Narvik. Dette var ikke noen fototur, familien og flere gode venner var med. Men man må jo selvsagt benytte anledningen til å ta noen bilder likevel! Rundtindvann er et flott vann med fantastiske kulisser, fjellene der oppe gjør seg godt på bilder! Leiren ble lagt på ei slette like ved vannet, barnevennlig og med god plass til både lavvu og telt. Gode opplevelser blir enda bedre når de deles, så det er alltid trivelig å dra på tur med gode venner.


Det ble flere småturer sammen med jentene i området rundt leiren, morsomt at de også fatter interesse for naturen og det som lever der.


Det kryr av lemen i fjellet her også, og minstejenta roper henrykt hver gang hun hører det rasler i lyngen. Lemenet piler selvsagt mot nærmeste stein og prøver å gjemme seg.



De får også oppleve heiloen som løper foran oss og roper klagende når vi går over myra.





Fjelljoen leker i lufta over oss, og setter seg fint til oppe på en stein. Der sitter den og speider utover sine jaktmarker, den har holdt liv i to ungfugler denne sommeren. Det har vel gått med noe lemen der vil jeg tro. Frosk finner vi også, og vi ser fjellvåken seile rolig over leirplassen. Mye liv i fjellet!


På kvelden fiskes det, men denne gangen var det nok fotografen som fikk fangst, og ikke fiskeren. I noen korte minutter stilner nordavinden og vannet legger seg speilblankt. Idyllisk om jeg skal være så freidig å si det selv :)


Men etter noen dager er turen over og man tusler fornøyd ned fra fjellet, flere opplevelser rikere. Godt å komme tilbake og ta en dusj og slappe litt av i sofaen, men det tar ikke så lang tid før man vil tilbake...

tirsdag 16. august 2011

Trollsjön

Sitter hos svigerbror Michael Ulriksen i Narvik og ser gjennom noen av sommerens bilder. Det har blitt noen turer på fjellet her oppe, og sitter igjen med noen bilder også. Noe havner nok på bloggen etterhvert. Først ut er noen bilder fra dalen opp mot Trollsjön nord i Sverige, ikke langt unna Riksgrensen. Dalen blir mer og mer trollsk jo lengre opp man kommer, fantastisk moro landskap for en fotograf.


Store steinblokker preger det kuperte landskapet.


Mennesker blir fort små i dette landskapet. En plass jeg gjerne besøker igjen, da med full fokus på fotografering, for her kan man bruke mange dager og enda finne nye motiv.


Blokkmark litt lengre ned i dalen. Kanskje ikke så lett å ferdes i, men veldig spennende terreng.