tirsdag 8. mars 2011

Fossekall i Nidelva

Det er mye fossekall i Nidelva, og noen ganger går det heldigvis an å komme litt innpå dem. Kom over en villig krabat på lørdag, og etter litt forsiktig sniking og kryping i snøen kom jeg på godt fotohold.




Dette er virkelig hardføre fugler, der de sitter på isen og stuper ut i den iskalde elva. Merkelig at den lille fjærballen klarer å holde varmen.

søndag 6. mars 2011

Vinter ved fjorden

Morsomt fotovær i dag med litt typisk trøndersk vintervær. Intense snøbyger med blå himmel innimellom gir veldig vekslende forhold, lyset blir fantastisk og himmelen blir malerisk. Når man i tillegg er omtrent alene ute fordi alle sitter inne og ser på Johaug og Bjørgen, blir det en herlig dag! Tror aldri jeg har opplevd en lørdag med mindre trafikk!


Men jeg skal innrømme at jeg er ganske ski-interessert selv, så jeg satt i bilen og hørte på hopprennet når jeg tok dette bildet. Det hadde nok blitt bedre om jeg kom meg ut og fikk litt lavere standpunkt og en litt annen vinkel, mindre fjære, mer himmel og ikke en halv benk til venstre... Men det blir litt halvveis når man skal gjøre så mange ting samtidig, vi menn har jo en svakhet der har jeg blitt fortalt.


Her har jeg imidlertid kommet meg ut. De er jo så lure at de må ha nyheter på radio når de to siste skal hoppe og avgjøre hele greia. Da er det like greit å ta turen ned i bølgene før neste snøstorm setter inn.