mandag 24. mai 2010

Mer flaggspett

Jeg skrev tidligere om en flaggspett som dukka opp på småfugl-foringa. Jeg fikk høre at det ikke var så uvanlig, og det stemmer nok. Ser det er mange som får denne spetten innom foringa si, og jeg har nå vært tre ganger på denne plassen, og flaggspetten er den som har vært der hver gang. Morsom er den uansett! Legger ut noen bilder fra disse turene, det ble ikke bare fugl...


Flaggspetten har ei lang og tynn tunge, går ut ifra at den brukes til å hente ut småkryp som gjemmer seg under barken.
 



Morsomt når det er mye som skjer hele tiden, man kan sitte i timesvis og bare kose seg :)

søndag 23. mai 2010

Mobbing

Jeg har i den siste tid blitt mobbet for at det er så mange fuglebilder på bloggen min. "Pippipp-ekspert" og "fugleidiot" er ord mine nære og kjære bruker om meg. "Du prater bare om foto og fugler", klager de. Heldigvis er jeg velsignet med ei snill og tålmodig kone som holder ut med meg og fremdeles lar meg stikke ut på ettermiddagene etter flere fotomotiv. Og det hender faktisk hun vil se bildene mine også! Så jeg tror jeg holder ut mobbinga. Den er nok vennligsinnet uansett, jeg slenger gjerne litt med leppa jeg også...

Så jeg slår til med flere fuglebilder! Å sitte på en stein nede ved fjorden og kjenne vårsola steike i nakken mens man har et tyvetalls makrellterner i lufta foran seg, er rett og slett fantastisk! Sjølufta bringer med seg kjente lyder og lukter, det er utrolig hvordan det får alt av hverdagens mas og stress til å forsvinne. Da er det egentlig det samme om man fotograferer fugler, dyr, landskap eller mennesker.
 


Hissige skapninger dette, merkelig at det er så beroligende å se på dem...

lørdag 15. mai 2010

En overraskelse på småfugl-foringa

Jeg og Jan-Roger (han har fått seg blogg han også, men av mangel på fotoredigeringsprogram er han treg på blogginga...) har investert i kamotelt, og måtte selvsagt ut og prøve det. Småfugler er jo morsomme skapninger, og trofaste gjester ved etablerte foringsplasser, så vi rigga oss til ved foringa til en kar vi kjenner. De vanlige meisene var mye innom, og vi koste oss i teltet. Jan-Roger gomla pistasjenøtter og fotograferte om hverandre, og etterhvert begynte det å sive ut noe bakveien. Det ble ikke fullt så trivelig å ha luktesans, men jeg trøsta meg med at skitlukt er noe man må regne med om våren.

Plutselig klaska det inn en svær fugl på treet foran oss. Den var i alle fall svær i forhold til meisene. Flaggspett! Og den leita etter mat i treet 4 meter foran oss. Jeg vet ikke hvor skjelden flaggspetten er, men at den ramler innom ei småfuglforing vil jeg tro er ganske uvanlig, selv om vi kanskje befinner oss i skog den trives i.


Flaggspetten hopper rundt på stammen og lytter etter småkryp innafor barken. Den har nok vært her før, vi ser stammen er hakka opp flere steder. Den jobber seg raskt oppover stammen, finner ingenting og flyr avgårde.


I teltet sitter to karer og gliser, denne gangen kommer vi hjem med noe vi ikke har sett tidligere. Jan-Roger glemte faktisk å spise nøttene sine for en liten stund også, takk skal du ha flaggspett!